Elke zaterdagmiddag en
dins- en donderdagavond,
onderlinge wedstrijden
 
dinsdag 30 oktober: Eurotoernooi
dinsdag 13 november: Eurotoernooi
dinsdag 27 november: Eurotoernooi
dinsdag 11 december: Eurotoernooi
dinsdag 25 december: geen Eurotoernooi
dinsdag 1 januari: Nieuwjaarsdag, geen boulen
dinsdag 8 januari: Eurotoernooi
dinsdag 29 januari: Eurotoernooi
 
       
       
cms                    uitslag

Jeu de boulen om spek & bonen

Schagen, dinsdag 18 september 2018.
Bij jeu de boulesvereniging PON wordt zondag 30 september het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld. Dit promotietoernooi is óók bedoeld voor onervaren spelers die zelden petanque spelen.

Wedstrijdleider Sytze Mobach: ‘Het  is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine 80 spelers uit alle windstreken gezellig aan deelnemen. Er komt ook altijd een groep van Texel. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze wedstrijdsport. Per koppel mag slechts één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit potten bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Heb je interesse en wil je, met je medespeler, wel eens een echt toernooi spelen? Meld je dan aan.'

Aanmelden
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers moeten zich die dag om 09.30 uur melden. Zij dienen zich vóór 28 september op te geven bij
www.ontip.nl of via deze site.

*_*

 

Persbericht

Adam en Eva-toernooi

Schagen, woensdag 1 augustus 2016.
Jeu de boulesvereniging PON aan de Wilgenlaan in Schagen, organiseert op zondag 19 augustus het jaarlijkse Adam en Eva-toernooi. Duo’s bestaande uit een man en vrouw kunnen meedoen. De kleding kan gewoon aan blijven.

Wedstrijdleider is Sytze Mobach. Hij stelt: ’Het Adam en Eva-toernooi kenmerkt zich door een gezellige sfeer. Bovendien is een wedstrijdlicentie niet nodig dus er doen ook minder ervaren jeu de boulers aan mee. Het is voor de promotie van onze sport. Dus heb jij wellicht met dit leuke spelletje tijdens je vakantie in Frankrijk kennis gemaakt. Geef je dan met je partner op en doe gezellig mee!’

Aanmelden
Het toernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich voor 17 augustus op te geven via de website  
www.ontip.nl . Het inschrijfgeld is € 10,- per duo. Toeschouwers kunnen gratis een kijkje komen nemen. Kijk ook op www.ponschagen.nl.

*-*

 

Persbericht

Wat is het beste boulesduo van Schagen?

Op zondag 25 juni wordt bij jeu de boulesvereniging PON tussen 10.00 en 17.00 uur de Schager Open Petanque gespeeld. Toeschouwers en deelnemers zijn van harte welkom aan de Wilgenlaan 1 in Schagen, achter de sporthal Groeneweg.  

Het is altijd een druk bezocht boulestoernooi en de organisatie rekent op ruim 30 doublettes. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door het duo Alie Huizinga en Ruud van der Ploeg uit Purmerend.

Plezier
De organisatie rekent op een sterk deelnemersveld maar plezier staat altijd voorop. Wil je zelf meedoen aan de Schager Open 2017, dan dien je over een W of een C-licentie te beschikken van de Boulesbond. Opgeven kan tot 20 juni via
www.ontip.nl.   

*-*-

Lentetoernooi sterk bezet

Schagen, maandag 9 april 2018.

Gisteren, zondag 8 april, kwamen er maar liefst 36 doubletten naar het terrein van jeu de boulevereniging Pon aan de Wilgenlaan om het wedstrijdseizoen te openen. De gehanteerde slogan ‘Bij PON schijnt de zon’ deed opgeld want het was een hele mooie dag om buiten petanque te spelen.   

De 72 deelnemers hadden allen een bondslicentie en waren afkomstig van Amsterdam tot en met Texel. Er kwamen er 29 van PON uit Schagen, 10 van Entre Nous uit Den Helder en 7 van Onderhands  uit Wieringerwaard. In twee partijen werd de indeling op sterkte beslist.

Daarna werden nog drie wedstrijden gespeeld in drie poules. Uiteindelijk werd het koppel Cor Kooy en Ron Bakker uit Schoorl kampioen in de A-poule. Zij waren eerdere jaargangen ook hoog geëindigd.

Het duo Jan Huiberts en Alfons Halman werd de beste equipe van de organiserende club. Zij legden beslag op de eerste plaats in de B-poule.

De meeste PON-ers eindigden in de C-poule die werd gewonnen door Jaap Oostindiër van PON met zijn zus Rita Bakker van Onderhands uit Wieringerwaard.

Lentetoernooi bij PON

Jeu de boulesvereniging Pon aan de Wilgenlaan 1 in Schagen, organiseert zondag 8 april tussen 10.00 en 17.00 uur het eerste officiële petanquetoernooi van het jaar.
Bij dit zogenaamde ‘Lentetoernooi’ worden zo’n 60 spelers verwacht uit Noord-Holland om hun krachten te meten. Wedstrijdleider Sytze Mobach: ‘PON hanteert de slogan “Bij PON schijnt de zon” en ik reken erop dat het zonnetje zich van zijn goede kant laat zien. De lente is tenslotte al begonnen. Ik reken dan ook op veel enthousiaste deelnemers’

Toeschouwers
Het weekend is voor belangstellenden ook uitstekend geschikt om een kijkje te komen nemen. Het toernooi begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor deelname en meer informatie op deze site. 

               *-*

Beste Boulers over 2017

Schagen, zondag 7 januari 2018.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij jeu de boulesvereniging PON aan de Wilgenlaan in Schagen werden zondag de winnaars van de diverse competities over 2017 bekend gemaakt. Senior Jan Huiberts (80) werd clubkampioen. 

Huiberts presteerde het om 48 van de 65 partijen te winnen. Hij werd op de voet gevolgd door Jaap Moens die uit 61 partijen 44 keer wist te winnen.  Bij de Eurotoernooien pakte voorzitter Jaap Oostindiër de eerste plaats.

Doublettes
Bij de tweetallen, ofwel ‘doublettes’, ging de eerste prijs in de competitie van 2017 naar het koppel Ruud Schuur-Jaap Moens. Gabriël Pasma werd met Ferry Klaver, evenals vorig jaar, tweede.

Tête à tête
De één tegen één-competitie werd gewonnen door Alfons Halman. Hij won 13 van de 16 partijen. Tweede werd Gerrit Hendriksen.

 

Oudjes doen het best bij PON

Schagen, zondag 24 september 2017.
Bij jeu de boulesvereniging PON werd vandaag het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld. Ferry Monde (77) uit Schagen en zijn maat Frederik Wiechertjes (85) uit Borger werden, ondanks hun hoge leeftijd, knap tweede in de A-poule. De ervaren Marco Termaat met zijn talentvolle dochter Joyce van de Bouledozers uit Hoorn werden eerste.

Connie Slijkhuis en Dorus Lenting van petanquevereniging Onderhands uit Wieringerwaard werden derde in die  hoogste klasse.

De B-poule werd verrassend gewonnen door Klaas Kossen met zijn broer Cor, beiden uit Schagen. In de C-poule gingen Henk Bakker en Jetty Benedictus van Onderhands uit Wieringerwaard met de eerste prijs naar huis. Er deden in totaal 35 doublettes mee en daarmee is dit het drukst bezette toernooi bij PON.

Jeu de boulen om spek & bonen

Schagen, woensdag 13 september 2017.
Bij jeu de boulesvereniging PON wordt zondag 24 september het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld. Dit promotietoernooi is óók bedoeld voor onervaren spelers die zelden petanque spelen.

Wedstrijdleider Kees Kruidenberg: ‘Het  is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine 80 spelers uit alle windstreken gezellig aan deelnemen. Er komt ook altijd een groep van Texel. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze sport. Per koppel mag slechts één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit potten bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Heb je interesse en wil je, met je medespeler, wel eens een echt toernooi spelen? Meld je dan aan.'

Aanmelden
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers moeten zich die dag om 09.30 uur melden. Zij dienen zich vóór 22 september op te geven bij Kees Kruidenberg per email: keli@quicknet.nl of per telefoon: 0224-720483 of via de website:
www.ponschagen.nl.

*_*

Hoofdprijs Adam en Eva-toernooi naar Alkmaar

Schagen, maandag 21 augustus 2017.
De winnaars van het Adam en Eva-toernooi van de Petanqueclub PON aan de Wilgenlaan in Schagen, zijn dit jaar afkomstig van de club ‘Celeritas’ uit Alkmaar. Het doublette Ruud de Bruyn en Trees Nijman gingen na vijf overwinningen uit vijf met de meest waardevolle slagersbon naar huis.

Het beste duo van PON was Ruud Schuur met Nel de Betue. Zij legden in de A-poule beslag op de vierde plek met vier overwinningen uit vijf. Na twee partijen werden de 33 deelnemende equipes door wedstrijdleider Kees Kruidenberg op sterkte ingedeeld in een A-, B-, en C-poule.

De eerste prijs in de B-poule was voor het doublette Alie Huizinga en Ruud van der Ploeg uit Purmerend, Zij waren de winnaars van vorig jaar. De C-poule werd gewonnen door de PON-leden Liesbeth Ranzijn en Kees Brommer. Wedstrijdleider Kees Kruidenberg kon terugkijken op een zonnig toernooi dat verliep zonder één wanklank. Kijk voor meer informatie en foto’s op deze website bij: www.ponschagen.nl/fotogalerij 
.

*_*

*-*

Niemand naakt bij Adam en Eva-toernooi


PON organiseert op zondag 20 augustus het jaarlijkse Adam en Eva-toernooi. Duo’s bestaande uit een man en vrouw kunnen meedoen. De kleding kan gewoon aan blijven.

Wedstrijdleider is Kees Kruidenberg. Hij stelt: ’Het Adam en Eva-toernooi kenmerkt zich door een gezellig sfeer. Bovendien is een wedstrijdlicentie niet nodig dus er doen ook minder ervaren jeu de boulers aan mee. Voor onze sport is dat een leuke promotie. Dus heb jij wellicht met dit leuke spelletje tijdens je vakantie in Frankrijk kennis gemaakt. Geef je dan met je partner op en doe gezellig mee!’

Aanmelden
Het toernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich voor 17 augustus op te geven via de website
www.ponschagen.nl onder 'Toernooien' . Het inschrijfgeld is € 8,- per duo. Toeschouwers kunnen gratis een kijkje komen nemen

*-*

Wie zijn de beste boulers van Schagen?
Op zondag 25 juni wordt bij jeu de boulesvereniging PON tussen 10.00 en 17.00 uur de Schager Open Petanque gespeeld. Toeschouwers en deelnemers zijn van harte welkom aan de Wilgenlaan 1 in Schagen, achter de sporthal Groeneweg.  

Het is altijd een druk bezocht boulestoernooi en de organisatie rekent op ruim 30 doublettes. Vorig jaar wisten Ruud Derks en Marco Termaat uit Hoorn de toernooiwinst naar zich toe te trekken. Zij spelen bij ‘De Bouledozers’ in Hoorn.

Plezier
De organisatie rekent op een sterk deelnemersveld maar plezier staat altijd voorop. Wil je zelf meedoen aan de Schager Open 2017, dan dien je over een W of een C-licentie te beschikken van de Boulesbond. Opgeven kan tot 23 juni via deze site.

*_*

Zonovergoten Lentetoernooi bij PON

Schagen, zondag 2 april 2017.
Het petanqueseizoen bij PON aan de Wilgenlaan in Schagen had zich vandaag geen betere start kunnen wensen. De zon scheen de hele dag en de 60 deelnemers waren dan ook spinnend tevreden.

De helft van de 30 doublettes die meededen waren van PON zelf afkomstig. Traditiegetrouw melden zich ook ieder jaar sterke tweetallen uit de regio. Winnaars van de A-Poule werden Cor Pieterse en Roel Ris uit Hoorn. Het team Junior de Jong en Mimi Tchang uit Lisse werd tweede. Het beste PON-koppel werd gevormd door Ferry Monde en Ans Severijnse. Zij werden knap vijfde in de A-poule en wonnen vier van de vijf partijen.

 

De eerste PON-ners die met een prijs naar huis gingen waren Jaap Moens en Maarten Jimmink. Zij werden tweede in de B-poule.

 

Lentetoernooi bij PON
PON houdt zondag 2 april tussen 10.00 en 17.00 uur het eerste officiële petanquetoernooi van 2017.

Bij dit zogenaamde ‘Lentetoernooi’ worden zo’n 60 spelers verwacht om hun krachten te meten. Wedstrijdleider is Kees Kruidenberg. Hij hoopt dat de weergoden het toernooi gunstig gezind zijn: ‘Ik hoop dat het zonnetje zich van zijn goede kant laat zien en dat de temperatuur een beetje aangenaam is. De lente is tenslotte al begonnen.’

Toeschouwers
Het weekend is voor belangstellenden ook uitstekend geschikt om een kijkje te komen nemen. Beide dagen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor deelname en meer informatie op deze website onder ‘Toernooien’.

-*-

 Clubkampioenen van 2016
Schagen, zondag 8 januari 2017.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij jeu de boulesvereniging PON aan de Wilgenlaan in Schagen werden zondag de winnaars van de diverse competities over 2016 bekend gemaakt door competitieleider Kees Kruidenberg.  Voorzitter Jaap Oostindiër won het clubkampioenschap. 

In die competitie kwamen 21 deelnemers in aanmerking voor een klassering op basis van tenminste 25 gespeelde partijen in de eurotoernooien en 3 overige competities. De kampioen werd vorig jaar tweede maar pakte nu de hoofdprijs vooral omdat hij maar liefst 63 partijen had gespeeld. Hij won er 51 van en dat gaf een mooi gemiddelde van 80,9 % winst. Tweede werd Ferry Klaver met 30 partijen waarvan hij 80,0 % won.

Doublettes
Bij de tweetallen, ofwel ‘doublettes’, ging de eerste prijs in de competitie van 2016 naar het koppel Annemarie Kuipers samen met –alweer- Jaap Oostindiër. De doublettekampioenen van vorig jaar, Gabriël Pasma met Ferry Klaver, werden dit maal tweede. De derde plaats was voor de nieuwkomers Alfons Halman en Margret van Domburg. Zij kwamen over van de ter ziele gegane vereniging ‘Magnus Boules’.

Tête à tête
De één tegen één-competitie werd gewonnen door Ferry Klaver. Hij won maar liefst 16 van de 19 partijen. Tweede werd Jaap Oostindiër gevolgd door de kampioen van vorig jaar, Jaap Moens. 

*-*-*

Promotie van petanque

Bij jeu de boulesvereniging PON wordt zondag 25 september het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld. Dit promotietoernooi is óók bedoeld voor onervaren spelers die zelden petanque spelen.

Voorzitter Jaap Oostindiër: ‘Het  is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine 100 spelers uit alle windstreken gezellig aan deelnemen. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze prachtige sport. Per koppel mag slechts één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit blikken bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Heb je interesse en wil je, met je medespeler, wel eens een toernooi spelen? Meld je dan aan.'

Aanmelden
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich die dag om 09.30 uur te melden. Zij dienen zich vóór 23 september op te geven bij Kees Kruidenberg per email:
keli@quicknet.nl of per telefoon: 0224-720483 of via de website: www.ponschagen.nl

*-*-*

Purmerenders winnen Adam & Eva-toernooi

Schagen, maandag 29 augustus 2014.

Afgelopen zaterdag heeft het doublette Alie Huizinga en Ruud van der Ploeg het Adam en Evatoernooi bij jeu de boulesvereniging PON gewonnen.  Ze wonnen alle vijf partijen. Het thuis spelende duo  Richard en Marrie Schuur werd verrassend derde in de A-poule met vier winstpartijen. 

De 24 deelnemende gemengde koppels kwamen uit de hele regio. In de eerste fase van het toernooi werden twee partijen gespeeld om te bepalen wie er in de A-poule of de B-poule kwam te spelen. In die poules werden vervolgens nog drie partijen gespeeld.

In de B-poule eindigden Gerda en Kees Takken met totaal vierwinstpartijen als beste PON-ers. De winst in die poule ging naar Ruud en Cathy Tielch uit Langedijk met eveneens vierwinstpartijen maar een beter saldo.

Positieve geluiden
Wedstrijdleider Kees Kruidenberg kon terugkijken op een geslaagde zonnige dag. ‘Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord’. De volledige uitslag en de foto’s zijn te vinden op deze site. 

*-*-*

Adam en Eva-toernooi bij PON
Schagen, vrijdag 19 augustus 2016.

 PON organiseert op zaterdag 27 augustus het jaarlijkse Adam en Eva-toernooi. ‘Doublettes’ bestaande uit een man en vrouw kunnen meedoen.

Bestuurslid Jaap Moens speelde vorig jaar met zijn gelegenheidspartner Annemarie Kuipers: ’Het Adam en Eva-toernooi kenmerkt zich door een gezellig sfeer. Bovendien is een wedstrijdlicentie niet nodig dus er doen ook minder ervaren jeu de boulers aan mee’.  

Aanmelden
Het toernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich voor 25 augustus op te geven via de website
www.ponschagen.nl . Het inschrijfgeld is € 8,- per duo. Toeschouwers kunnen gratis een kijkje komen nemen. 

*-*-*

Wie zijn de beste boulers van Schagen?

Op zondag 26 juni wordt bij jeu de boulesvereniging PON tussen 10.00 en 17.00 uur de Schager Open Petanque gespeeld. Toeschouwers zijn van harte welkom aan de Wilgenlaan 1 in Schagen, achter de sporthal Groeneweg.  

Wedstrijdleider Kees Kruidenberg: ‘Het gaat dit jaar om de tiende editie van de Schager Open. Het is altijd een druk bezocht boulestoernooi en we rekenen op ongeveer 60 deelnemers. Vorig jaar mochten Gerrit de Gier en Ton Weerden van de naburige club ‘Onderhands’ uit Wieringerwaard  zich het beste boulesduo van Schagen in 2015 noemen’.

Kees Takken eindigde vorig jaar met zijn maat Kees Besseling uit Heerhugowaard als beste Schagenees op de 7e plaats in de A-poule. De Schagenezen Jan en Ina Mobach werden 10e en Gerda Takken en Cor Wit, ook uit Schagen, eindigden op de 11e en voorlaatste plaats in de A-poule.  

*-*-*

Promotie voor PON 1
Schagen, zondag 24 april 2016.
Het eerste jeu de boulesteam van PON uit Schagen, is er zondagmiddag in Den Helder in geslaagd om beslag te leggen op de 2e plaats in de Eerste Klasse van de -jeu de boules-Afdeling 07, die voert vanaf Uitgeest tot Texel.

Van de vijftien partijen werden er tien gewonnen door het PON-triplette onder leiding van teamcaptain Jaap Oostindiër (75). Winnaar werd het petanqueteam van Les Miles Illes uit Noord-Scharwoude. Dat triplette, bestaande uit Richard en Gery de Jong en Jan Oudhuis, won elf partijen maar het PON-drietal won op zijn beurt wel weer van hen.

De tweede plaats voor PON geeft volgend jaar recht op promotie naar de hoogste klasse in de Afdeling, de Hoofdklasse. Jaap Oostindiër hierover: ‘Gezien mijn leeftijd overwoog ik te stoppen met het spelen van deze intensieve competitie maar door de promotie ga ik graag nog een jaar door!’.

Het tweede team van PON, bestaande uit Kees Kruidenberg, Annemarie Kuipers en Dirk van der Plas handhaafde zich in de derde klasse door acht van de vijftien partijen naar zich toe te trekken.

*_*

Krachttoer voor PON

Schagen, woensdag 6 april 2016.
De leden van PON aan de Wilgenlaan 1 in Schagen staan aan de vooravond van een druk petanqueweekend.

Zaterdag 16 april worden er zo’n 60 spelers verwacht om hun krachten te meten in het Lentetoernooi. Het gaat hier om het eerste officiële PON-toernooi van 2016.
De dag erna, zondag 17 april, komen er een kleine 100 deelnemers uit de Afdeling 07 van de Nederlandse Jeu de Boules bond (NJBB) spelen bij PON. Het gaat hier om deelnemers uit de Hoofd- en Eerste klasse. Dit zijn leden die komen van verenigingen van Purmerend tot Den Helder.

In die Eerste klasse doet het PON 1-triplette mee. Dit bestaat uit het drietal Jaap Oostindiër, Gerda Takken en Kees Takken . Jaap is de ‘tireur’ (schieter), Gerda de ‘pointeur’ (plaatser) en Kees speelt ‘milieu’ (schieten en plaatsen). In de eerste ronde, vorige week in Beverwijk, presteerden zij prima met vier winstpartijen uit vijf, goed voor de derde plaats tot dusver.

Vrijwilligers
Om in één weekend zoveel deelnemers te kunnen ontvangen steken de vele vrijwilligers van PON hun handen uit de mouwen. De banen worden geprepareerd, de voorraden op peil gebracht en de dagen zelf zijn er per dag zo’n tien medewerkers in en om de kantine in touw.

Toeschouwers
Het weekend is voor belangstellenden ook uitstekend geschikt om een kijkje te komen nemen. Beide dagen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor deelname en meer informatie op:
www.ponschagen.nl  

*-*-*

Beste boulers bekend
Schagen, vrijdag 8 januari 2016.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij jeu de boulesvereniging PON in Schagen werden zondag de winnaars van de diverse competities over 2015 bekend gemaakt. Het oudste PON-lid, Jan Mobach, won als 84-jarige de recreantencompetitie. Die heeft hij in het verleden overigens als ervaren bouler, al vaker gewonnen.

In die recreatiecompetitie kwamen 33 deelnemers in aanmerking voor een klassering op basis van tenminste 30 gespeelde partijen. Jan Mobach deed er dit jaar wegens gezondheidsredenen slechts 44 mee maar won 77 %. Tweede werd PON-voorzitter Jaap Oostindiër. Hij speelde 86 wedstrijden van ongeveer een uur en won 66 %. Derde werd Ferry Monde met 84 partijen waarvan hij 64% won.

Doublettes
Bij de tweetallen, ofwel ‘doublettes’, ging de eerste prijs in de competitie van 2015 naar het koppel Gabriël Pasma met Ferry Klaver. Zij wonnen 8 van de 9 partijen in die strijd. Ruud Schuur werd daar met Jaap Moens tweede, gevolgd door het gelegenheidsduo Gerda Takken met Jan Huiberts.

Tête à tête
De één tegen één-competitie werd gewonnen door Jaap Moens. Hij won maar liefst alle 14 partijen. Tweede werd Ferry Klaver met 11 maal winst en derde Ruud Schuur met 9. 

Kijk voor de foto's bij de fotogalerij. 

Nieuwjaarsreceptie

Het bestuur nodigt zondag 3 januari om 13.30 uur alle leden uit om in het PON-clubhuis het glas te heffen op een nieuw boulesjaar.

Tijdens deze receptie worden tevens de beste boulers over 2015 bekend gemaakt. Het gaat dan om de recreatiecompetitie, tête a tête en doublette. Na afloop van de prijsuitreiking en een fotosessie met de winnaars is er nog gelegenheid om gezellig samen te zijn en een spelletje te doen. 
Jij komt toch ook? 

                 *-*-*-*

Zonnig Spek en Bonentoernooi 
Schagen, zondag 27 september 2015.
PON  mocht zondag 84 boulers ontvangen voor het jaarlijkse en ditmaal zonovergoten ‘Spek en Bonentoernooi’.
Er kwamen maar liefst  42 gelegenheidstweetallen naar het terrein aan de Wilgenlaan. Een licentiespeler mocht alleen spelen met een niet bij de bond geregistreerde teamgenoot. Toch waren er ook doubletten die vaker samen een balletje gooien, op de camping of bij verenigingen met leden zonder licentie, zoals uit ’t Veld, ’t Zand, Wognum, Den Burg of Wieringerwaard.
De omstandigheden waren zoals vaak in Frankrijk. Het najaarszonnetje voelde prettig aan, het wijntje smaakte uitstekend en je hoorde het rustgevende tikken van de stalen ballen. De prijzen waren Hollands en in de geest van dit toernooi. Iedereen kreeg een blik bonen en voor de beste koppels zat er ook een pakje spek en uitjes bij.

A-poule
Het doublette Chris Zuurbier en Kees Takken(PON) scoorde de hoogste notering van allemaal in de A-poule. Zij wonnen alle vijf partijen met een eindsaldo van plus 25. De tweede plek was voor Rita Bakker en haar dochter Karin de Maaier (Onderhands uit Wieringerwaard). Jan Mobach en zijn zoon Hans (PON) werden derde.

B- en C poule
De eerste plaats in de B-poule was voor de winnaars van vorig jaar, Ruud Schuur en Gouwke Wagenaar (PON). Elly Bakker en Andrea Keasberry (Onderhands) werden tweede en  Rob Blok met Truus Zoetelief van Texel werden hier derde. De C-poule werd ook gewonnen door Texelaars; Marjan van Roon en Henk Martens. Tweede werden hier Wout Tijdeman en Hein Bogerd (PON) en de derde plek was voor PON-voorzitter Jaap Oostindiër met Marleen Nieuwenhuis.

Goed gevoel
Kees Kruidenberg was voor het tweede jaar wedstrijdleider. Hij keek terug op een geslaagd evenement met een maximaal aantal deelnemers: ‘Ik geniet wanneer ik al die spelers enthousiast de ballen zie gooien. Daarnaast hopen we dat sommige nieuwe liefhebbers nog eens bij onze gezellige vereniging terug komen. “Jeu de boules geeft een goed gevoel”, is niet voor niets de slogan van de landelijke bond.’

Persbericht

 

Spek en Bonentoernooi voor iedereen

Schagen, donderdag 17 september 2015
Bij jeu de boulesvereniging PON wordt zondag 27 september het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld, óók bedoeld voor onervaren spelers.

Wedstrijdleider Kees Kruidenberg: ‘Het  is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine 100 spelers gezellig aan deelnemen. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze prachtige sport. Per koppel mag slechts één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit blikken bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Vorig jaar gooide een groepje van vier mannen uit Schagen hoge ogen. Deze vrienden speelden alleen zomers op het strand. Heb je interesse en wil je, met je medespeler, wel eens een toernooi spelen? Meld je dan aan.'

Aanmelden
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich vóór 25 september op te geven bij Kees Kruidenberg per email:
keli@quicknet.nl of per telefoon: 0224-720483 of via de website: www.ponschagen.nl

*-*-*-*

Persbericht Adam en Eva toernooi:

Jeu de boules is weer cool

Schagen, donderdag 13 augustus 2015.
Jeu de boulesvereniging PON aan de Wilgenlaan in Schagen, organiseert op zondag 30 augustus het jaarlijkse Adam en Eva toernooi. ‘Doublettes’ bestaande uit een man en vrouw kunnen meedoen. Het gaat hier om een toernooi waarbij PON ook ongeoefende spelers kennis wil laten maken met de sport dus een licentie is niet nodig.

Voorzitter Jaap Oostindiër doet mee met zijn vrouw die zelden speelt. ’Het is leuk om dit spelletje samen met je partner te doen. Normaal speel ik competitie met een redelijk sterk team. Nu doen we als stel  mee voor de gezelligheid. Het is voor nieuwkomers ook een uitstekende manier om kennis te maken met de sport. Onderen jongeren lijkt boulen ook in populariteit te winnen. In de randstad wordt het steeds vaker gespeeld aan het eind van de werkweek, onder het genot van een drankje, zo meldde RTL-nieuws onlangs. ’

Aanmelden
Het toernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich voor 28 augustus op te geven via de website
www.ponschagen.nl , of telefonisch via 0224-720483. Het inschrijfgeld is 8 euro per duo en een licentienummer is niet nodig.  Heb je interesse en wil je wel eens een toernooi mee spelen? Meld je dan aan!

*_*

 

Persbericht:
Buren winnen Schager Open
Schagen, zaterdag 27 juni 2015.
PON organiseerde vandaag het ‘Schager Open Petanquekampioenschap’. Gerrit de Gier en Ton Weerden van de naburige club ‘Onderhands’ uit Wieringerwaard mogen zich na vandaag het beste boulesduo van Schagen in 2015 noemen.

Er kwamen vanmorgen rond 09.30 uur maar liefst 36 doublettes naar het PON-terrein aan de Wilgenlaan om te strijden voor de titel. Ze kwamen onder meer uit Amsterdam, Purmerend en Heerenveen Na twee partijen werden de teams ingedeeld op sterkte in een A-, B- en C-klasse.

Kees Takken eindigde met zijn maat Kees Besseling uit Heerhugowaard  als beste Schagenees op de 7e plaats in de A-poule. De Schagenezen Jan en Ina Mobach werden 10e en Gerda Takken en Cor Wit, ook uit Schagen eindigden op de 11e en voorlaatste plaats in de A-poule.  

In de B-poule domineerden louter Schagenezen. Gabriël Pasma en Gerrit Hendrikse werden daar 1e, gevolgd door Klaas Kossen en Ron de Ruiter op de 2e plaats. Wout Tijdeman en Ans Severijnse werden gedeeld 3e. Deze drie teams spelen allen bij PON.

In de C-poule wonnen de Purmerenders Ruud van der Ploeg en Alie Huizinga. Tweede werden Hans en Adrie Schuijt uit Wieringerwaard. Nico en Ria Waij van Magnus Boules uit Schagen werden derde.

Wedstrijdleider Kees Kruidenberg kon terug kijken op een zonnig en sportief verlopen evenement. ‘We gaan volgend jaar op voor de tiende editie!’, zo sprak hij bij de prijsuitreiking om 17.30 uur.

Kijk voor de foto's bij de 'Fotogalerij' op deze site!  

Wie zijn dit jaar de beste boulers van Schagen?
Schagen, dinsdag 26 mei 2015.
Op zaterdag 27 juni wordt bij  PON tussen 10.00 en 17.00 uur de Schager Open Petanque gespeeld. Toeschouwers en deelnemers zijn van harte welkom aan de Wilgenlaan 1 in Schagen, achter de sporthal Groeneweg.  
Het gaat dit jaar om de negende editie van de Schager Open. Het is altijd een druk bezocht boulestoernooi en de organisatie rekent op ruim 30 doublettes (er zijn er nu al 20 ingeschreven). Vorig jaar wist Noord-Scharwouder Jos Bunel, een ervaren speler en tevens bondstrainer, samen met zijn buurman Patrick Schotvanger de toernooiwinst naar zich toe te trekken. Zij komen uit op landelijk niveau en spelen bij ‘Celeritas’ in Alkmaar.

Beste Schagenezen
De beste spelers van PON waren vorig jaar Ans Severijnse en Wout Tijdeman gevolgd door Jan en Ina Mobach. Ze eindigden respectievelijk als tweede en derde in de B-poule. Ook dit jaar rekent de organisatie op een sterk deelnemersveld maar plezier staat altijd voorop. Wil je zelf meedoen aan de Schager Open 2015, dan dien je over een W of een C-licentie te beschikken van de Boulesbond. Opgeven kan via deze site: 
www.ponschagen.nl  

*-*-*-*
Knallen met die ballen
De jeu de boulers van PON gaan zondag 19 april 2015 hun krachten meten met spelers van de club maar ook met deelnemers van omliggende verenigingen. 

Wedstrijdleider Kees Kruidenberg: ‘Het gaat hier om ons eerste officiële  toernooi van dit jaar. Er komen altijd ongeveer 60 ervaren spelers uit Noord-Holland op af. Vorig jaar werd het evenement gewonnen door twee Fransen, Laurent Niechcial uit Heerhugowaard met Yves Roussevel uit Steenwijk . Het damesduo Nel de Betue en Ans Severijnse van Pon werd toen derde.

Toeschouwers
De afgelopen jaren hebben de deelnemers en toeschouwers steeds zonnig weer gehad tijdens het Lentetoernooi. Kees Kruidenberg: ‘We hopen dat er, naast de zon, ook publiek komt kijken. Het is leuk om lekker in de buitenlucht spelers te zien die in staat zijn om de stalen ballen met uiterste precisie te plaatsen of te knallen. De toegang is uiteraard gratis en bezoekers kunnen een hapje en drankje kopen in ons clubhuis.’

Aanmelden
Het petanquetoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers worden verzocht zich op te geven via deze site. Een wedstrijdlicentie is verplicht.

*-*-*-*

Flitsend tenue voor PON
Schagen, woensdag 21 januari 2015.
Jeu de boulesvereniging PON uit Schagen was dit jaar met vier teams opvallend aanwezig in de Wintercompetitie van de Afdeling 07 die afgelopen zondag werd afgesloten. Ze droegen namelijk nieuwe kobaltblauwe tenues voorzien van de naam van sponsor ‘Gapa-lederwaren.nl’.

De Afdeling 07 bestrijkt het petanquegebied van Den Helder tot en met Zaandam. Er deden 122 teams mee aan de wintercompetitie in de klassen A tot en met H. De partijen werden in hallen, ofwel ‘boulodromes’ gespeeld. PON is als kleine vereniging goed vertegenwoordigd.

Het sterkste team, PON 1, werd 13e in de B-klasse van de afdeling en stelde hiermee hun plek in die poule voor volgend jaar veilig. Het trio wordt gevormd door Jaap Oostindiër, Ferry Klaver en Gabriël Pasma.

In de D-poule deed PON 2, bestaande uit Gerda en Kees Takken met Ferry Monde en invaller Jaap Moens het redelijk goed. Zij eindigden afgelopen zondag op de 9e plaats en wonnen 8 van de 15 partijen.

In de F-poule werd het triplette van PON 3, bestaande uit Annemarie Kuipers, Kees Kruidenberg en Dirk van der Plas,15e.

Klaas Kossen, Karin Bonsema en Jan Huiberts werden als PON 4 verdienstelijk 8e in de G-poule.

Zie voor alle uitslagen de site van de Afdeling 07: http://www.njbb07.nl/Uitslagen/Wintercompetitie%20(WC)

*-*-*-*

Petanque-kampioenen
Schagen, zondag 4 januari 2015.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie  werden zondag de winnaars van de diverse competities over 2014 bekend gemaakt. Ruud Schuur uit Sint Maartensbrug grossierde in prijzen. Bij alle drie petanque-competities eindigde hij bij de eerste drie.

Hij werd ook overall-winnaar van de recreatiecompetitie met 28 deelnemers. Ruud Schuur speelde vorig jaar 31 partijen en won er daar 24 van. Hij werd gevolgd door Jaap Moens (34 gespeeld, 25 gewonnen) en Jan Huiberts (36 gespeeld en 26 gewonnen).

Bij de tweetallen, ofwel ‘doublettes’, ging de eerste prijs in de competitie van 2014 naar het koppel Jaap Oostindiër met Annemarie Kuipers. Ruud Schuur werd daar, samen met Jaap Moens, tweede. De derde plaats werd behaald door Ferry Klaver en Gabriël Pasma.

De één tegen één-competitie werd verrassend gewonnen door competitieleider Kees Kruidenberg.

Nieuwjaarsspeech
De nieuwe voorzitter Jaap Oostindiër  bedankte in zijn speech de vrijwilligers van de vereniging. Ze zijn er vorig jaar weer in geslaagd om vier grote toernooien te organiseren waar honderden deelnemers plezier van hebben gehad en waarmee PON op de kaart blijft staan. Hij kon tevens drie nieuwe deelnemers verwelkomen. De clu8-bleden brachten hierna een toast uit op het nieuwe boulesjaar en gingen meteen een potje spelen!  Kijk voor de foto's bij de 'Fotogalerij' op deze site. 

*-*-*-*

Nieuwjaarsreceptie PON

Op zondag 4 januari  om 13.00 uur organiseert PON de  nieuwjaarsreceptie voor leden.

●We brengen samen een toast uit op het nieuwe jaar.

●Ook maken we de beste spelers van 2014 bekend en worden de bijbehorende prijzen uitgereikt. 

●Uiteraard wordt er daarna ook een balletje gegooid.  

Leden zijn om 13.00 uur van harte welkom in ons clubhuis!

Het bestuur van PON. 

*-*-*-*-

Belangrijkste punten uit de Algemene Ledenvergadering van woensdag 17 december 2014:

a. De leden gaven het bestuur toestemming om orienterende gesprekken met Magnus Boules uit Schagen  te voeren.

b. Het bestuur werd uitgebreid met Gerard Alleman. De overige bestuursleden bleven aan.

c. De speeldag van zondag wordt verschoven naar zaterdagmiddag van 13.45 tot 17.00 uur.

d. Karin Bonsema en Ferry Klaver werden in het zonnetje gezet vanwege hun levensreddende handelingen bij de hartstilstand van een 86-jarig clublid. Hij verblijft nog in het ziekenhuis maar is weer aanspreekbaar.

*--*-*-*-

Algemene Ledenvergadering
Op woensdag 17 december houdt PON de Algemene Ledenvergadering in het clubhuis. Aanvang 19.30 uur. 

*-*-*-

Promotiefilmpje
De Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB)  een aardig
promotiefilmpje op You Tube gezet. Hoewel onder het dak van de bond allerlei varianten van Jeu de Boules gehuisvest kunnen worden, heeft de NJBB zich van meet af aan gericht op het Petanque. Inmiddels beschikt de de landelijke bond over 18.000 aangesloten leden verdeeld over 210 verenigingen door het hele land. 

*-*-*-

Over deze website
Ponschagen.nl is in maart 2014 van start gegaan en inmiddels zijn er statistische cijfers bekend.

De site wordt gevuld en bijgehouden door Ron de Ruijter (agenda), Kees Kruidenberg (uitslagen en toernooien) en webmaster Kees Takken (nieuws en foto’s).

Onze website heeft gemiddeld 150 unieke bezoekers per maand die  maandelijks zo’n 400 bezoekjes brengen. De topmaand was september met 194 unieke bezoekers die samen 528 keer een kijkje namen, het vaakst tussen 19.00 en 20.00 uur. De topscore voor de maand september komt vooral door het Spek en Bonentoernooi dat die maand werd gehouden. 

Bezoekers kijken het meest naar: 1. Toernooien 2. Nieuws en 3. Foto’s.De agenda is bij binnenkomst meteen zichtbaar en daar zijn geen aparte cijfers van. 

Kijkers komen natuurlijk vooral uit Nederland maar ook uit Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Portugal en zelfs China!  

Zonovergoten toernooi
Het ging om spek en bonen bij  PON zondag 28 september, maar het was er geen weer voor. De 74 deelnemers en vele toeschouwers beschermden zich eerder tegen de zon tijdens het drukst bezochte evenement van de vereniging.

Om 10.00 uur gaf wedstrijdleider Sijtze Mobach het startsein voor de 90 partijen die werden verspeeld tot 17.00 uur. Een doublette mocht slechts één ervaren speler hebben dus veel boulers kwamen gezellig met hun buurman, vriend of familielid.

Meedoen belangrijk
Dat geeft het toernooi een speciale, ontspannen sfeer. Meedoen is belangrijker dan winnen. Uiteindelijk schreven PON-lid Ruud Schuur en gelegenheidsspeler Dave Wagenaar het toernooi op hun naam, op de voet gevolgd door Kees Takken en nieuwbakken lid Cor Wit. ‘Goodold’ Jan Mobach (83) werd met zoon Hans knap derde. De nummers 1 t/m 3 hadden allen 5 partijen gewonnen en een positief eindsaldo van respectievelijk 46, 43 en 40 punten. 

Voorzitter Jaap Oostindiër bedankte na afloop de vele vrijwilligers die zich voor het slagen van de dag hebben ingezet. Op deze site onder  'Fotogalerij' vind je een kleine 100 plaatjes van de dag terug, met dank aan de fotografen Jaap Moens, Gabriël Pasma en Kees Takken. 

*-*-*

Bij het Spek en Bonentoernooi staat gezelligheid voorop
Bij PON wordt zondag 28 september het drukbezette ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld, óók bedoeld voor onervaren spelers.
Wedstrijdleider Kees Kruidenberg: ‘Het  is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine 100 spelers gezellig aan meedoen. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze prachtige sport. Per koppel mag er één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit blikken bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Heb je interesse en wil je met je medespeler wel eens een toernooi spelen? Meld je dan aan. '

Aanmelden
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich vóór 26 september op te geven bij Kees Kruidenberg per email:
keli@quicknet.nl of per telefoon: 0224-720483 of via deze website: www.ponschagen.nl

*-*-*-*

Texels duo wint Adam en Eva-toernooi
Zondag 24 augustus 2014, heeft het Texels doublette Rob Blok en Alie Schouten het Adam en Eva-toernooi bi PON gewonnen.  Het thuis spelende duo  Jaap Oostindiër en Annemarie Kuipers werd tweede, gevolgd door Ruud Schuur en Nel de Betue, ook van PON.

Van de 22 gemengde koppels kwamen er maar liefst 7 van het eiland Texel. Rob Blok en Alie Schouten wonnen al hun vijf gespeelde partijen. Dat lukte ook Jaap Oostindiër en Annemarie Kuipers maar hun saldo was lager. Ruud Schuur en Nel de Betue wonnen vier van de vijf wedstrijdjes. In de B-poule gingen Rien en Yvonne Gansema van Magnus Boules uit Schagen er met de eerste prijs vandoor.

Meer deelnemers dankzij zonnig weer
Wedstrijdleider Kees Kruidenberg kon terugkijken op een geslaagde zonnige dag: ‘Het was maar één keer nodig om te schuilen voor een buitje. De deelnemers hebben duidelijk rekening gehouden met de weersverwachting. Donderdag had nog maar de helft van de koppels ingeschreven. Ik wil graag alle vrijwilligers bedanken die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt, evenals sponsor Gapa-lederwaren.nl die voor leuke prijzen heeft gezorgd'.  

Kijk voor de 68 foto's van de dag onder 'FOTOGALERIJ' op deze site. Ze zijn gemaakt door Gabriël Pasma, Theo van Deurzen en Kees Takken.

*-*-*-

PON op Facebook!

Wil je deze petanqueclub volgen op Facebook meld je dan aan via: https://www.facebook.com/groups/618416314944402/?fref=ts

*-*-*

Iedereen kan meedoen met Adam en Eva
Schagen, woensdag 13 augustus 2014
PON organiseert op zondag 24 augustus het jaarlijkse Adam en Eva-toernooi.  ‘Doublettes’ bestaande uit een man en vrouw kunnen meedoen. Het gaat hier om een promotietoernooi waarbij PON ook ongeoefende spelers kennis wil laten maken met de sport.

Wedstrijdleider Kees Kruidenberg:’Misschien heb je al jeu de boules gespeeld op dat leuke pleintje in Frankrijk. Of doe je al vaak mee op de camping waar je al jaren komt of speel je regelmatig op een baan in je eigen dorp. Dan is het nu de hoogste tijd om je krachten te meten met mannen en vrouwen die al geruime tijd petanque bij een club spelen’.

Prijzen
Wellicht val jij in de prijzen die worden gesponsord door Gapa-lederwaren uit het Makado-winkelcentrum! Enne…, je mag gewoon je kleding aan houden hoor! Wil je als toeschouwer komen kijken bij dit promotietoernooi? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Aanmelden
Het toernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers dienen zich om 09.30 uur te melden en worden verzocht zich voor 23 augustus op te geven via de website
www.ponschagen.nl , of telefonisch via 0224-720483. Het inschrijfgeld is 4 euro per persoon en een licentienummer is niet nodig.  Heb je interesse en wil je wel eens een toernooi spelen? Meld je dan aan!

*-*-*-

PON op Facebook!

Wil je deze petanqueclub volgen op Facebook meld je dan aan via: https://www.facebook.com/groups/618416314944402/?fref=ts

*-*-*-

Topdrukte op Schager Open
Schagen, maandag 28 juli 2014.
Maar liefst 32 doubletten speelden op zondag 27 juli bij PON’, om het petanquekampioenschap van de stad. Jos Bunel en Patrick  Schotvanger uit Zuid-Scharwoude gingen er met de eerste prijs vandoor en mogen zich een jaar lang de beste boulers van Schagen noemen. 

Er werd fel gestreden om de winst op de zonovergoten banen. Jos Bunel, een ervaren speler en tevens bondstrainer, wist met zijn buurman Patrick Schotvanger als een van de weinigen met een mooi saldo alle vijf partijen naar zich toe te trekken en zij werden dan ook de terechte winnaars. Zij komen vaak uit op landelijk niveau en spelen bij ‘Celeritas’ uit Alkmaar. Mede door de goede inzet van de vrijwilligers werd het een gezellige en leuke dag!

Kijk onder 'Fotogalerij'voor de foto's.  

 

Je bent welkom op de ‘Schager Open’

Schagen, maandag 14 juli 2014.
Op zondag 27 juli wordt bij jeu de boulesvereniging PON tussen 10.00 en 17.00 uur een toernooi gespeeld waar diverse wedstrijdboulers aan mee zullen doen. Toeschouwers zijn van harte welkom aan de Wilgenlaan 1 in Schagen achter de sporthal Groeneweg.  

Dit jaar wordt de achtste editie van de Schager Open gespeeld. Vorig jaar schreven Paul van den Broek uit Hoorn en Erik van der Sluys uit Heerhugowaard het evenement op hun naam. Annemarie Kuipers en Dirk van der Plas waren toen het beste PON-duo en eindigden als 8e van de 25 deelnemende koppels.

Uitleg
Voor een bezoeker is het leuk om het spel te volgen en de regels te begrijpen zodat je straks op vakantie de regels goed toe kunt passen. Wil je zelf meedoen aan de Schager Open 2014, dan dien je over een W of een C-licentie te beschikken van de Boulesbond. Opgeven kan via deze site onder 'toernooien'. 

*_*_*_*_

Hoog bezoek voor PON
Schagen, maandag 7 juli 2014.
In het rondje kennismakingsbezoeken van  burgemeester Marjan van Kampen waren vanmiddag de sportverenigingen op het complex Groeneweg aan de Wilgenlaan aan de beurt. Medewerkster Elly Klaver begeleidde de burgemeester.

Na de tennis- en hockeyvereniging kwamen zij bij jeu de boulesvereniging PON. De burgemeester en haar ambtenaar werden ontvangen door voorzitter Jaap Oostindiër en de twee bestuursleden Jaap Moens en Theo van Deurzen. Van Kampen toonde veel belangstelling in de club. Na een kop koffie speelde zij sportief een potje petanque mee waarna het terrein werd bekeken en zij het werkbezoek bij voetbalvereniging SRC voortzette.

Klik hier voor foto’s